12-sept-’10: Key West

Vanmorgen voor de laatste keer ontbeten in ons hotel in Miami, om precies te zijn Hampton Inn-Coconut Groves (Coral Gables). Was een prima hotel, we hadden een grote kamer met ‘n ruime badkamer, relaxstoel met voetenbankje, bureau en een LCD tv. Het ontbijt vonden we ook erg goed, beter dan we hadden verwacht:

Na het uitchecken gingen we met een kop thee voor Judith en een kop koffie voor mij onderweg naar Key West. Het was volgens tommie 4 uurtjes rijden, en dat bleek het ook ongeveer te zijn. Het is eigenlijk een redelijk saaie weg al zijn de bruggen wel gaaf. Het komt op de foto niet zo indrukwekkend over als in het echt, maar we plaatsen ze toch:

Gisteren hadden we al gemerkt dat we bij het remmen af en toe een schurend geluid hoorden, maar vandaag leek dat steeds erger te worden. Toen we dus onderweg een Alamo bordje zagen zijn we daar maar even gestopt. De medewerker van Alamo is even in de auto gaan rijden en zei dat het remmen inderdaad wat geluid produceerde maar dat de remmen wel gewoon goed werkten. Daar waren we uiteraard zelf ook al achter gekomen, anders waren we natuurlijk niet door blijven rijden. Hij dacht niet dat het verder kwaad kon en vond het klinken als een auto die veel miles op de teller had (dat valt overigens wel mee: 38000). Hij bood aan onze melding te registreren in het systeem en gaf ons het advies dat als we er morgen echt niet mee verder wilden rijden, we op weg naar Orlando morgen maar in Miami bij de Alamo vestiging moesten stoppen om de auto om te ruilen. We kijken dus morgen wel even hoe het gaat. Daarna kwamen we dus aan op de bekende Duval Street:

En natuurlijk moesten we een foto maken bij het Southern Most Point:

En bij het Hemingway house:

Tsja, en na een wandeling door Duval Street zijn we tot de conclusie gekomen dat we blij zijn dat we hier maar 1 nacht blijven. Het is erg toeristisch, er zijn veel uitgaansgelegenheden en souvenirwinkels. Wel is het blijkbaar erg kunstzinnig, want er zijn minstens zoveel Gallery’s.  Aan de andere kant is de grappige bouwstijl erg karakteristiek voor Key West en dat vonden we wel mooi:

Morgen rijden we direct na het ontbijt (we zitten hier in een B&B) naar Orlando (met misschien een tussenstop bij het car rental centre).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.