Dag 6: Yellowstone National Park (3)

Vandaag laatste dag in Yellowstone NP. Op de planning stonden een aantal wandelingen, te beginnen met de Specimen Ridge Trail in de buurt van Tower-Roosevelt, aan de andere kant van Yellowstone. We moesten dus eerst een dik uur rijden. De trail liep langs de Yellowstone River met mooie uitzichten:
DSCN0386 20130829-01

Helaas schoot het Judith in haar bovenbeen op de terugweg naar de auto dus moesten we onze plannen wat aanpassen. We besloten dan eerst maar naar de Mammoth Hot Springs te gaan, op weg daarheen zagen we ineens een aantal Pronghorns (gaffelbokken) in een weide:
IMG_9654

Daarna door naar Mammoth Hot Springs, de Liberty Cap:
IMG_9665

Het Lower Terrace:
IMG_9666 IMG_9687

Schitterend met al die kleuren! En het uitzicht bij het Upper Terrace:
DSCN0405

We hadden nu tijd over aangezien de wandelingen niet konden doorgaan, dus besloten we nog een keer naar het Midway Geyser Basin te gaan (tussen Madison en Old Faithful). Toen we daar afgelopen maandag waren was het nl. erg mistig. Nu was het zicht veel beter, al komt er nog altijd stoom vanaf. De Excelsior Geyser:
IMG_9723

En de Grand Prismatic (echt prachtig!):
IMG_9736 DSCN0431

Op de terugweg naar de West Entrance was er een opstopping. Het is altijd weer spannend waarom de mensen stil staan en in de berm gaan parkeren, ook al zijn het 9 van de 10 keer bizons of elks. Nu was het echter een Coyote (of toch een wolf?):
IMG_9790 IMG_9796

Helaas nog geen beren gezien, maar misschien lukt dat de komende dagen nog wel in Grand Teton!

‘s Avonds voor de laatste keer in West Yellowstone gaan eten, voor de 3e keer in het restaurant “Three Bear”:
DSCN0454
Vandaag een salade met gegrilde zalm gegeten!

Morgen gaan we door Yellowstone NP naar Grant Teton NP!

Vandaag afgelegd: 162 miles (261 km)
Totaal afgelegd: 1280 miles (2060 km)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.