Plannen voor 2013!

We zijn alweer bezig met de vakantieplannen van 2013. Het wordt weer Amerika, wat een verrassing ;)! We hebben toch besloten om een rondje te maken, dan is niet alleen de vlucht goedkoper, maar ook de huurauto. Het is dan wel een flinke rit op de 2e dag, maar dat nemen we op de koop toe, uit ervaring weten we dat het geen straf is om in Amerika te rijden!

We willen zowiezo Yellowstone NP en Rocky Mountain NP bezoeken, dus daar hebben we onze route op gebaseerd. De voorlopige planning is als volgt:
Dag 1 – Amsterdam – Denver -> Heenreis, auto ophalen en hotel opzoeken
Dag 2 – van Denver naar Cody -> Flinke rit naar de oostkant van Yellowstone, dus geen verdere plannen (496mi – 7u21)
Dag 3 – van Cody naar West Yellowstone -> Yellowstone NP (133mi – 3u00)
Dag 4-6 – West Yellowstone -> Yellowstone NP
Dag 7 – van West Yellowstone naar Jackson -> Grand Teton NP (127mi – 2u29)
Dag 8 – Jackson -> Grand Teton NP
Dag 9 – van Jackson naar Vernal -> onderweg: Flaming Gorge (284mi – 5u01)
Dag 10 van Vernal naar Grand Junction -> onderweg: Dinosaur NM (142mi – 2u55)
Dag 11 Grand Junction -> Colorado NM + shopping
Dag 12 van Grand Junction via BCotG naar Colorado Springs -> onderweg: Black Canyon of the Gunnison (308mi – 6u00)
Dag 13 Colorado Springs -> Pikes Peak, Gold Belt Shelf Road, V&AE Mine
Dag 14 van Colorado Springs naar Estes Park -> Rocky Mountain NP (134mi – 2u28)
Dag 15-16 Estes Park -> Rocky Mountain NP
Dag 17 van Estes Park naar Denver -> (Outlet) shopping, Paint Mines, Interpretive Park (66mi – 1u29)
Dag 18 auto inleveren op het vliegveld en terugvlucht

Totaal, zonder de dagelijkse trips: 1386 miles (2330km)

Vakantie 2013

http://goo.gl/maps/LCaqD

4 reacties

 1. Hoihoi!

  Wat een geweldige plannen weer en nu naar mijn ultieme Amerika favoriet: Yellowstone. Ik lees zeker weer mee tegen die tijd 😉
  Waarschijnlijk kennen jullie ‘em al, maar om in de stemming te komen is die BBC serie over de seizoenen in Yellowstone echt super mooi. Echt een aanrader.
  Wat nog hoog op mijn lijstje staat, is een overnachting bij Old Faithful. Lijkt mij fantastisch om ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat al van al die geisers te kunnen genieten, zonder dat er veel mensen bij zijn. Misschien een idee voor jullie? Al zijn julle natuurlijk niet zo van de overnachtingen in de parken.

  Hoe dan ook, veel plezier met de voorpret!
  Groetjes
  Inge

  1. Hey Inge,
   Ik zag vorige week je bericht pas:-(… Ja, we zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen, super leuk om uit te zoeken natuurlijk. Nou, na vorig jaar hebben we het wel gehad met de lodges, dus voor ons wordt het een hotel in West Yellowstone, haha. Ik kende de BBC serie niet, maar heb hem meteen opgezocht, binnenkort dus kijken om al helemaal in de stemming te komen :-).
   Jullie al vakantieplannen??

   Groetjes,
   Judith

 2. Heerlijk, die voorbereidingen.
  Ik plan zelf regelmatig nog wat routes, ook al gaan we de eerste paar jaren niet. Je moet toch bezig blijven he 😉 We gaan dit jaar “kamperen” in Drenthe. In een houten tent (houten muren en vloeren, maar canvasdak en zonder sanitair), zal mij benieuwen… Maar ja, het was zoveel goedkoper dan een stacaravan (lang leve het hoogseizoen!), dat we het maar eens gaan proberen.

  Bedoel je dat hutje bij Crater Lake? Ik vind dat juist altijd erg leuk, zo zie je maar. Al zullen we, als we uiteindelijk eens met die meiden gaan, ook wel meer in motels met zwembad belanden, haha.
  Op die campgroundachtige plekken vind ik het altijd zo leuk om ’s avonds fikkie te stoken in de vuurkorf, met marshmellows bij natuurlijk!

  Nog veel plezier met de voorbereiding, al zal je die wel klaar hebben, met aftellen dan!

  Groetjes
  Inge

 3. O ja, nog een tip: in Rocky Mountain NP ga je vast ook naar Bear Lake. We hebben daar destijds een hele mooie wandeling gemaakt (vooral ook met die prachtige herfstkleuren) door een aantal meertjes te verbinden: van Bear Lake naar Nymph Lake, naar Dream Lake, naar Lake Haiyaha, naar Mills Lake en Alberta Falls, vanaf de Glacier Gorge Trailhead met de bus weer naar de parkeerplaats van Bear Lake. Erg mooi en je kan de route nog uitbreiden als je dat zou willen. Zie ons verslag van 2005. Een kaartje van dat gebied met wandelingen vind je op de site van de nps: http://www.nps.gov/romo/planyourvisit/upload/bear_lake_summer_trails.pdf

  Groetjes
  Inge

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.