Dag 16: Downtown Seattle

Vandaag de laatste dag van onze vakantie, maar de eerste dag dat we niet met de auto zijn weggeweest ;). Gisteren hadden we onderweg al gezien hoe druk het rondom het centrum was dus besloten we met de bus te gaan. We waren al tegen 10u in het centrum en zijn als eerste naar de Space Needle gegaan:

Wat een mooi uitzicht heb je daarboven, je kunt helemaal rondlopen en uitkijken over de hele stad:


De kant van de skyline van Seattle was helaas niet helemaal helder:

maar toch mooi!

Natuurlijk nog even saampjes op de foto:

Afgelopen zaterdag hadden we in Mount Rainier met een koppel uit Seattle gesproken, wat we volgens hun absoluut moesten zien was uiteraard de Space Needle maar ook de “Market where they throw the salmon”. Dat klonk ons wel spectaculair in de oren dus dat was onze volgende stop. We moesten even zoeken, maar toen we veel publiek zagen bij de marktkraam met dit bord

wisten we dat we goed zaten. En spectaculair was het! Die mannen maken er echt een show van. Ze hebben de zalm in een schap aan de zijkant liggen en als er weer een gefileerd moet worden, wordt deze vanaf het schap naar de kraam gegooid. Dat ziet er als volgt uit, gooien:

en vangen:

Het kostte even een paar sessies om het goed op de foto te krijgen, maar het was leuk om er even te blijven staan, echt entertainment!

We hebben daarna op de markt geluncht en zijn nog wat gaan rondwandelen in het centrum. Toen de bus weer gepakt naar het hotel en ‘s avonds gaan eten bij de Outback, daar waren we ook de 1e avond gaan eten dus de cirkel is rond ;).

Morgen gaat onze terugreis beginnen, om 13:40u (US tijd, 22:40u NL tijd) vertrekt ons vliegtuig vanaf Seattle richting Amsterdam, waar we woensdag rond 8:30u (NL tijd) aankomen. De volgende en laatste post over deze reis zal dus vanuit thuis komen!

5 reacties

  1. Jammer dat we geen verhalen meer kunnen lezen en mooie foto’s kunnen kijken iedere morgen. Echter ik wil morgen de verhalen van jullie zelf horen. Wij (Timo en Milou vooral) zijn dol gelukkig als jullie terug zijn in ons kikkerlandje. Er liggen thuis allemaal verassingen te wachten op jullie.
    Een hele goede reis terug en tot morgen.

  2. Zo te zien zijn jullie inmiddels geland. Welkom terug in Nederland en nog een goede reis naar het Limburgse. Bedankt weer voor het delen van jullie mooie avontuur.

    Groetjes
    Inge

  3. Ik heb even mogen meegenieten van jullie reis! Wat een mooie foto’s. Ik kan me voorstellen dat jullie van al dat moois hebben genoten! Succes met het uitzoeken van weer een nieuwe reis 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.