Dag 6+7: New York Hop-on Hop-off bus, JFK -> Brussel

“Vanmorgen” rustig aan gedaan. Eerst ontbeten, daarna de koffers ingepakt en deze bij de receptie gestald zodat we ze niet de hele dag hoefden mee te slepen. Fijne service van het LIC hotel. Daarna met de metro richting Manhattan. Daar beginnen we eerst met een:

En daarna stappen we op de Hop-on Hop-off bus. Zo komen we weer langs alle trekpleisters, we maken nog wat foto’s ;):
Twee uur later zijn we weer terug bij het startpunt en stappen we uit. We lopen nog even over Broadway en nemen een kijkje in het M&M’s “winkeltje”:


Daarna beginnen we aan de terugreis die weer prima is verlopen.

That’s all Folks!

Het was weer een mooie Amerika reis. Bedankt weer voor alle leuke reacties deze reis en leuk dat jullie weer meegelezen hebben!

Stappen vandaag: 13.500 (10km)
Stappen totaal: 127.250 (91,5km)

Dag 5: Intrepid Museum, Giants & Empire State Building

De wedstrijd van de Giants begon vanmiddag om 13u, dus we hadden vanmorgen nog wat tijd. Even kijken wat er in de buurt van het busstation te doen is (van daaruit vertrekt namelijk de bus naar het MetLife Stadium). In de haven op 15 minuutjes lopen ligt het Intrepid Museum, een oud vliegdekschip, dus we besluiten daar eerst heen te gaan. Altijd interessant natuurlijk en ook apart met die wolkenkrabbers op de achtergrond:

Daarna lopen we naar het busstation en stappen op de express bus naar het MetLife stadium. Daar aangekomen genieten we van een typische Amerikaanse traditie als we over de parkeerplaats lopen. Ze maken er hele uitjes van, tot en met bbq’en naast de auto aan toe. Geweldig om te zien:

En wat een stadion, er passen maar liefst 82.500 mensen in, zo ontzettend groot! De finale van het WK voetbal in 2026 zal in dit stadion gespeeld gaan worden, maar dat terzijde.

En we hebben toch ook wel een zwak voor het chauvinisme en de dankbaarheid richting de militairen “Thank you for your service”, dat beiden ook hier weer zeer aanwezig is, mooi:

Voordat de wedstrijd begint lezen we nog even de spelregels, we weten nu alles over “Downs”, “Yards” en scores. Maar wel lastig om te volgen waar de bal is, haha. Ondanks dat de wedstrijd “maar” 4x een kwartier duurt gaat de tijd tussendoor stop en ben je dus gerust drie uur verder, een middagvullend programma dus. Het was wel koud overigens, brrrr:


De Giants hebben de wedstrijd trouwens gewonnen met 38-35. Verkleumd zoeken we de bus weer op en aangezien het onze laatste avond is lopen we als we terug zijn bij het busstation naar een Outback. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat we in Amerika zijn geweest en niet bij een Outback zijn gaan eten :).

Na het eten lopen we naar het Empire State Building, hier moet volgens Michel het uitzicht in het donker erg mooi zijn, en dat is het:

Morgen vertrekken we pas in de avond dus we hebben nog dik een halve dag in New York voordat we naar het vliegveld moeten vertrekken. We proberen onze koffertjes hier bij het hotel nog even te stallen en gaan dan voor een rondje met de Hop-On Hop Off bus met eventueel wat tussenstops ;).

Stappen vandaag: 23.500 (17km)
Stappen totaal: 113.750 (81,5km)

Dag 4: The High Line, Madison Square Garden, Central Park, Radio City Hall & Times Square

Het spontaan indelen van de dag gaat ons erg goed af, ook vandaag hebben we weer een geweldige dag gehad!
Vanmorgen begonnen we met een wandeling over The High Line, een wandelroute over een oude spoorlijn een paar meter boven de grond. Heel apart en mooi aangelegd met zicht op de typische loodrechte Amerikaanse straten:

Daarna besluiten we onder het genot van een Starbucks koffie dat we naar Madison Square Garden gaan voor een rondleiding. De rondleiding was de moeite waard en als sportfans vonden we het natuurlijk extra leuk dat de New York Rangers (ijshockey) aan het trainen waren:

We stappen op de metro richting Central Park, waar we fietsen huren en een “rondje” door Central Park fietsen:

En halverwege eten we een hotdog:

Met dat drukke verkeer hier riskeren we het niet om in de stad te fietsen, dus we leveren de fietsen weer in en gaan te voet verder. Een rondleiding door Radio City Hall lijkt ons ook erg interessant, dus dat werd het volgende plan, en dat was ook erg leuk. Mooi dat ze alles gerenoveerd hebben maar met dezelfde looks als vroeger:

We mochten zelfs met een Rockette op de foto:

Aangestoken door het enthousiasme van zowel deze tour guide als van de entertainers op de busrit van gisteren besluiten we spontaan om kaarten te kopen voor de Kerst show (Christmas Spectacular starring the Rockettes) van 20u vanavond. En ook nog met last-minuten korting :).
We hebben nog even tijd om wat te gaan eten en over Times Square te lopen. Wat een drukte! Maar de mega lichtreclame blijft indrukwekkend:

Daarna gaan we richting de Radio City Music Hall en onder het genot van een bak popcorn genieten we van de show. Het was een leuke show, we zijn al helemaal in kerststemming ;). En ondanks dat ik geen dans fan ben moet ik toegeven dat ik behoorlijk onder de indruk ben van de Rockettes, die kunnen wel heel erg goed synchroon dansen!

Morgen gaan we naar de New York Giants tegen de Tampa Bay Buccaneers (American Football)!

Stappen vandaag: 26.500 (19km)
Stappen totaal: 90.250 (64,5km)