22&23-sept-’10: Naples-Miami-Dusseldorf

Vanmorgen rustig aan gedaan, we hadden toch alle tijd aangezien ons vliegtuig pas om 19:55u vertrok vanaf Miami naar Dusseldorf. Na een wederom goed ontbijt in een wederom prima Hampton Inn hotel (Naples-Central) vertrokken we richting Miami:

We zijn nog gestopt bij de Prime Outlet van Naples, maar dat was het stoppen niet waard, valt in het niet bij de Prime en Premium Outlets van Orlando! We zijn toen maar doorgereden richting Miami, dan waren we in ieder geval in de buurt van het vliegveld, wat ook duidelijk te zien en te horen was:

Onderweg ook nog een foto gemaakt van een echte Amerikaanse schoolbus:

We zijn nog even door de Miami International Mall gelopen, maar als je weet dat je vandaag toch moet vertrekken winkelt dat eigenlijk niet zo lekker. We hebben wel nog een cadeautje voor mijn vader weten te vinden en zijn toen de auto maar gaan inleveren bij de Car Rental. Toen weer met de Car Rental Shuttle richting vliegveld. We waren er dus al vroeg en het inchecken begon pas rond 16u dus moesten we daar nog even op wachten. Op het vliegveld hebben we dan toch maar onze eerste fastfood maaltijd gegeten van deze vakantie:

We hadden ook nog drie kwartier vertraging bij vertrek omdat er wat problemen waren met de catering. Om 20u40 (2u40 NL tijd) stegen we op vanuit Miami:

Blijft mooi, die Amerikaanse vlag! We’ll be back!

Gelukkig verliep de vlucht verder prima en waren we al om 11u15 in Dusseldorf. Slapen blijft voor ons echter bijna niet te doen in zo’n vliegtuig, dus we waren wel erg moe toen we aankwamen. Judith’s vader was zo aardig om ons te komen ophalen en we zijn voor de lunch dan ook aangeschoven bij haar ouders. En natuurlijk ronduit verteld over wat we allemaal meegemaakt hebben. Het was echt een super vakantie!
We hebben in totaal ongeveer 1800m gereden, dus bijna 3000km, maar hebben dat absoluut niet als vervelend ervaren.

Daarna zijn we naar mijn ouders gegaan om bij te kletsen en natuurlijk onze honden op te halen. Als wij vakantie hebben, hebben zij dat nl. ook. Ze zitten bij mijn ouders nl. in een 5* hotel (eten is nl. veel beter dan thuis) en ze hebben ook nog eens een hele grote speeltuin. Bijkomend voordeel is dat ze opa&oma fit houden. Maar naast spelen moeten ze natuurlijk ook het terrein bewaken, en dat vergt behoorlijk wat inspanning. Ze liggen nu dan ook lekker bij te komen hier:

We wilen ook nog iedereen bedanken voor de hele leuke reacties, het was heel erg leuk om te lezen wie ons allemaal volgde!

Ten slotte nog wat verkeerstips voor mensen die de 1e keer naar Florida/Amerika gaan en daar een auto huren  (het zou ons in ieder geval wel geholpen hebben, maar dan hadden we niet zoveel kunnen lachen:-)):
– alle huurauto’s zijn automaten, en om na het starten de poke in de Drive stand te kunnen zetten moet je de rem indrukken
– laat je daarna de rem los, rijdt de auto vanzelf in een rustig tempo vooruit
– moet je rechtsaf bij een stoplicht mag je ook bij rood licht doorrijden tenzij er een bord staat dat dit niet mag
– op een kruising waar op alle punten een stop bord staat geldt dat diegene die het eerste kwam, het eerste mag doorrijden (en dus niet die van rechts komt!)
– op de highway mag links en rechts ingehaald worden

21-sept-’10: Orlando-Naples

Vanmorgen hebben we ons hotel in Orlando verlaten, we verbleven de afgelopen 8 dagen in het Quality Suites in Lake Buena Vista (Orlando). Op zich was het hotel niet verkeerd, maar het is nodig toe aan renovatie (meubels, keuken, airco en badkamer waren erg verouderd). Het belangrijkste was echter dat we goed geslapen hebben, het ontbijt ook ermee door kon en het personeel erg vriendelijk en behulpzaam was:


Na het uitchecken gingen we op weg naar Naples, volgens tommie meer dan 3,5 uur rijden. Onderweg zijn we voor de lunch gestopt bij een Food Exit en gekozen voor het Waffle House:

Aangezien we aan de vroege kant waren om in ons hotel in Naples in te checken zijn we een aantal kilometers voor Naples gestopt bij de Miromar Outlets, een mooi aangelegd winkelcentrum:

En, ondanks dat onze koffers al uitpuilen, heb ik nog een vest, trui en een horloge gekocht :), dat wordt proppen morgenvroeg! Tussendoor hebben we nog even een smoothie en een frappuccino gehaald bij Starbucks:

Daarna zijn we gaan inchecken in het hotel en hebben we daar onze koffers gedropt om Naples te gaan verkennen. Ze waren hier ook weer erg behulpzaam en we kregen een kaartje mee van dingen die we konden gaan bekijken. Naples is echt een hele nette stad, en terwijl we richting de pier van Naples gingen kwamen we heel veel villa’s tegen, de een nog mooier en groter dan de ander:

De pier en het strand waren ook schitterend:Ik had gelezen dat je op de pier zelfs dolfijnen zou kunnen spotten, en dat was inderdaad zo. We hebben tot 2x toe een dolfijn gezien, maar toen we het fototoestel gereed hadden lieten ze zich helaas niet zien. 

De bouwstijl bij het strand doet denken aan de bouwstijl van Key West:

Naples is een hele mooie plaats waar we absoluut nog eens wat langer rond willen gaan kijken!

Zo, dat was onze laatste hele dag in Florida (dit jaar in ieder geval). Morgen rijden we terug naar Miami, waar we op het vliegveld de auto gaan inleveren om tegen 20u weer richting Dusseldorf te vliegen. Ondanks dat we het jammer vinden dat onze vakantie er alweer bijna opzit, zijn we ook blij dat we onze honden weer kunnen knuffelen en iedereen weer zien!

20-sept-’10: Clearwater & Little Toot

Vanmorgen waren we op tijd vertrokken, we gingen nl. naar Clearwater Beach (dikke anderhalf uur rijden) om dolfijnen te gaan spotten met Little Toot. We hadden niet gereserveerd dus wilden we op tijd daar zijn om nog kaartjes te kunnen kopen. De skyline van Clearwater ziet er ook erg mooi uit:

We waren er al tegen 10u en de eerste boot vertrekt pas om 11u, dus die kaartjes waren gelukkig geen probleem. Aangezien we erg vroeg waren, zijn we nog maar even de pier van Clearwater op gelopen, dit vonden wij ook een erg mooi strand:


Tegen kwart voor elf gingen we terug naar de Little Toot boot:

Toen we daar aan kwamen lopen bleek dat Pieter en Petra, wiens blog we hier ook volgen, ook met Little Toot mee gingen varen. Wij herkenden hun en zij herkenden ons, dus dat was erg grappig. De motor werd gestart en we gingen op weg richting de Golf van Mexico om dolfijnen te spotten. Soms zagen we ze al in de verte:

Toen ook heel dichtbij de boot, en als je maar veel foto’s maakt dan heb je de dolfijnen vanzelf wel ergens opstaan:


Dat was overigens prachtig om mee te maken, dolfijnen in het wild die vrijwillig met de boot mee zwemmen, schitterend!

Nadat we een dik uur met Little Toot hadden gevaren, zijn we bij Subway (weer) een tonijnsalade gaan eten (omdat het zo lekker is!) en daarna hebben we nog een tijdje op het strand van Clearwater genoten van het heerlijke weer en het lekkere briesje, en natuurlijk af en toe de voeten wat laten afkoelen:

Daarna gingen we weer terug naar Orlando:

We zijn weer heerlijk gaan dineren bij The Outback, zullen we ook gaan missen als we weer thuis zijn! Morgenvroeg gaan we richting Naples voor ons laatste nachtje in de VS….