Dag 8+9: New Smyrna Beach -> Orlando -> New York -> Brussel

Gistermorgen konden we rustig aan doen, onze 1e vlucht vertrok pas om 15u plaatselijke tijd van Orlando naar New York. Dus we zijn eerst even een uurtje gaan sporten in de fitness ruimte van ons Hampton Inn hotel, we konden tenslotte nog lang genoeg zitten vandaag. Daarna lekker relaxt gaan ontbijten en toen zijn we richting Orlando gereden, we wilden nog even naar een souvenir winkel om wat nummerplaten te scoren. We zijn bezig met het maken van een aantal “vakantie” wandborden met namen of nummerplaten van landen/staten waar we geweest zijn. We hebben er in de souvenir shop in Orlando een aantal gevonden :):

Vervolgens dachten we ruim op tijd naar het vliegveld te rijden, bleek er geen tankstation te zijn in de buurt van de Car Rental Return te zijn (en we moesten de huurauto afgetankt inleveren). Toen waren we ineens niet meer zo op tijd omdat we op zoek moesten naar een tankstation en ook nog eens eerst bij een tankstation uit kwamen waar alleen gas getankt kon worden. Gelukkig ging daarna alles redelijk snel en waren we een uur voordat de vlucht vertrok bij de gate, zelfs nog tijd om even een kleine lunch te nuttigen. De vlucht vertrok iets later maar was op tijd in New York zodat we ook hier ruim te tijd hadden. De vlucht naar Brussel vertrok op tijd en was korter dan vooraf aangegeven waardoor we al om 8:10u in Brussel zijn geland.

Het was een korte vakantie maar we hebben het prima naar onze zin gehad, en het doel van de reis, nog even een weekje naar de zon, is zonder meer geslaagd! Daarbij hebben we meteen weer wat stukken van Florida gezien waar we nog niet geweest waren. We loved it!

Sjef & Marlie weer bedankt voor het oppassen op onze Gorgy, het is heel fijn om te weten dat ons mupke goed wordt verzorgd!

Vandaag gereden: 116 miles (187km)
Totaal gereden deze vakantie: 957 miles (1540km)

Dag 7: Shopping & Lights

Vandaag was dus inderdaad een bewolkte dag dus vanmorgen zijn we richting The Florida Mall in Orlando gereden. Lekker relaxt shoppen in zo’n groot overdekt winkelcentrum, maar niet echt heel veel gekocht, Judith had alleen een paar schoenen gevonden. We besloten dat we Outlet Shopping toch fijner vinden dus nadat we een koffie & chai tea bij de Starbucks hadden gedronken gingen we dan ook nog maar even naar de Premium Outlets. Hier zijn we inderdaad beter geslaagd (en niet alleen voor ons zelf :)).

Daarna zijn we terug naar de kust gereden, naar de Ponce Inlet Lighthouse, een mooie vuurtoren:

Traditiegetrouw zijn we deze laatste avond bij ons favoriete restaurant gaan eten, The Outback. Aangezien er al genoeg foto’s van eten op de blog van deze reis staan besparen we jullie de foto’s, haha.

Op de weg terug zijn we een aantal keren gestopt om foto’s te maken van mooi versierde en verlichte huizen en straten, we zijn al helemaal in de kerststemming:

Morgen rijden we nog een laatste keer van New Smyrna Beach naar Orlando waar we de auto gaan inleveren en  de terugreis gaat beginnen! Laatste blogpost zal dus vanuit thuis worden geplaatst. Leuk dat jullie weer mee gelezen hebben en leuke reacties hebben geplaatst!

Vandaag gereden: 210 miles (338km)
Totaal gereden: 841 miles (1353km)

Dag 6: New Smyrna Beach & Orlando Magic Basketbal

Tot nu toe hebben we super weer gehad maar dat zou na vandaag afgelopen zijn volgens de weersvoorspellingen, morgen wordt het bewolkt en vrijdag zou het zelfs gaan regenen (maar dan zijn we helaas alweer onderweg naar huis dus daar zullen we niet zoveel van merken). Maximaal genieten dus van de zon vandaag!
Vanmorgen zijn we eerst heerlijk over het strand gaan hardlopen, wel zwaar door het zand, maar het uitzicht en de omgeving laten je dat (bijna) vergeten:

Daarna zijn we een paar uurtjes naar het zwembad gegaan en zijn we bij een leuk cafeetje gaan lunchen in dit gezellige plaatsje:

New Smyrna Beach doet een beetje denken aan Key West, zelfde bouwstijl en straatjes, alleen wat minder toeristisch. Na de lunch zijn we dan ook nog wat gaan wandelen en boven op de brug hadden we mooi uitzicht en zagen we zelfs dolfijnen zwemmen:

Ondertussen was het tijd om naar Orlando te gaan, we wilden de files voor zijn en gingen daarom in de buurt van het Amway Center wat eten bij een Pei Wei restaurant zodat we niet te laat zouden komen:

We kenden de Pei Wei restaurants nog niet maar ik had hier over gelezen op een andere blog. Het is een Aziatische restaurant keten met een leuk concept: bestellen aan de balie en dan mag je zelf de frisdrank vullen uit de automaat en een tijdje later wordt het vers bereide eten je gebracht. Wij houden wel van Aziatisch eten en het was heerlijk bereid. Zeer geslaagd dus, absoluut voor herhaling vatbaar!

Ruim op tijd waren we bij het Amway center alleen moesten we weer terug naar de auto omdat we geen rugzak mee naar binnen mochten nemen. Dus waardevolle spullen in de zakken van onze vesten en de rugzak terug naar de auto gebracht. Weer terug bij het stadion door de security check en op naar onze zitplaatsen. We zaten bovenin met prima uitzicht. Nog even wat te drinken en een pretzel gescoord en wachten totdat de wedstrijd begon. Dit was ook weer een hele belevenis! Wat een amusement maken ze hier toch van sport, geweldig! De Orlando Magics hebben de wedstrijd met 110-106 gewonnen overigens :).

Aangezien het morgen dus niet zo’n mooi weer wordt “moeten” we maar gaan shoppen ;).

Vandaag gereden: 120 miles (193km)
Totaal gereden: 631 miles (1015km)