Dag 12/13: van Las Vegas naar Amsterdam (via Detroit)

“Vanmorgen” waren we al vroeg wakker dus zijn we ook maar meteen na het ontbijt vertrokken en zo waren we dus ruim op tijd om de auto in te leveren en de bagage af te droppen. Daarna heel relaxed op onze eerste vlucht gewacht, nog even van een Starbucks Vanilla Latte & Chai Tea genoten. De vlucht was ook nog eens mooi op tijd. So far, so good! Na een vlucht van bijna 4 uur kwamen we in Detroit aan waar we een krappe overstaptijd hadden van dik een uur want het duurde even voordat we uit het vliegtuig waren en toen moesten we ook nog eens naar de andere kant van de terminal. Tegen de tijd dat we bij de gate aankwamen konden we nog ff snel naar het toilet en moesten daarna meteen boarden. Maar dat liep dus wel lekker door zo! Vervolgens een vlucht van bijna 8 uur naar Amsterdam, alleen het laatste stukje hadden we even oponthoud, we mochten vanwege de drukte niet meteen landen dus hebben we een stuk of 3 rondjes gevlogen (met aardig wat turbulentie vanwege de harde wind) voordat de wielen de grond raakten. Maar alles bij elkaar dus een prima terugreis gehad!

Gelukkig had Judith toch ff kunnen slapen tijdens de laatste vlucht dus heeft zij terug gereden naar huis. Vanmiddag onze Gorgy opgehaald bij Sjef & Marlie (wederom bedankt voor de goede zorgen!) en ook zij moet bijkomen van haar “vakantie” 😂:

We hebben het tot nu (iets na 20u) volgehouden maar nu gaat het licht toch echt langzaam uit!

Bedankt voor het meelezen en de leuke reacties, wij hebben wederom genoten van deze heerlijke reis en van alle reacties, mailtjen en appjes! Tot de volgende reis!

Dag 11: van Hatch naar Las Vegas via Red Rock Canyon

Een “American Breakfast” vanmorgen (een wafel met fruit):

Daarna met een knuffel afscheid genomen van Jim & Betty, de lieve mensen van het zeer gastvrije B&B, en op naar Las Vegas. Ondanks dat het 4 uur rijden is vloog de tijd (en de kilometers) voorbij, zeker het eerste stuk is heel mooi om doorheen te rijden, we zijn van 2100m hoogte naar bijna 3000m gegaan en daarna weer terug naar 790m. On the road again (toch heeft dat ook wel wat!):

We zijn eerst naar Red Rock Canyon National Conservation Area gegaan (niet te verwarren met de Red Canyon waar we gisteren waren) om daar de Scenic Drive te rijden. Aangezien het hier meer dan 40 graden was hebben we de trails maar links laten liggen vandaag :). Wat foto’s die we gemaakt hebben tijdens deze scenic drive:

Daarna zijn we doorgereden naar de Premium Outlets om nog wat te shoppen. Dat was erg goed gelukt, nu nog kijken dat we het allemaal in de koffers krijgen, haha.
Het was inmiddels al 15u dus besloten we de Hoover Dam maar over te slaan (we hadden ‘m tenslotte toch al vanuit de lucht gezien) en eerst in te gaan checken voor onze laatste overnachting.
Grote voordeel van weer in Las Vegas zijn is dat een vestiging van ons favoriete restaurant ook weer in de buurt is! We hebben dus gegeten bij The Outback en het was weer erg lekker:

Vandaag gereden: 292 miles (470km)
Totaal gereden: 1285 miles (2068km)

Morgen (dinsdag) gaan we de auto inleveren op het vliegveld en gaat de terugreis beginnen. We vertrekken om 12:11u (21:11u in NL) en komen woensdagmorgen om 10:20u aan in Amsterdam (met een overstap in Detroit).

De laatste blogpost van deze reis zal dus vanuit thuis worden geplaatst!

Dag 10: Bryce Canyon National Park (2) & Red Canyon

Betty & Jim van het B&B hebben een paar dagen geleden een nieuwe puppy gekregen, Lily, erg schattig. Ze vind ons ook erg leuk want ze heeft tijdens het ontbijt bijna de hele tijd onder de stoel van Judith gelegen:

Vanmorgen dus eerst genoten van een vers, speciaal voor ons gemaakt, heerlijk ontbijt en daarna weer op naar Bryce Canyon NP. Vandaag gingen we de Fairyland Loop Trail doen, het zou een wandeling zijn met prachtige views, al was het wederom een pittige wandeling van 13km met 500 hoogtemeters. Je moet dus wel iets over hebben voor deze prachtige views maar gelukkig zit het met onze conditie wel goed :). Het was inderdaad ook weer een schitterende wandeling. Op momenten leek het net alsof we door een soort van woestijn liepen, zoals die paden zo mooi kronkelden in het landschap. Hieronder wat foto’s van onderweg:En de rotsformatie die bekend staat als de “Tower Bridge”:

Het laatste stuk van de wandeling gaat langs de camping door het bos weer terug naar Fairyland Point. Aangezien we om 13u al terug waren besloten we om nog even bij het Visitor Center van Red Canyon te stoppen om te kijken of we daar nog een korte wandeling konden doen. Ook hier stond een mooi bord dus gingen we weer even op de foto:

We kregen een plattegrond mee en er was een leuk rondje door de Red Canyon van 4km met ook hier weer mooie views:

Vandaag gegeten in een echte Amerikaanse Diner in jaren 60 stijl (met Wurlitzer jukebox):

Daarna terug gelopen naar ons B&B (rechts op de foto) dat erg landelijk ligt met een heel mooi uitzicht:

Vandaag gereden: 52 miles (84km)
Totaal gereden: 993 miles (1598km)

Morgen gaan we ons B&B hier in Hatch weer verlaten en gaan we via Red Rock State Park, de Outlet en wellicht ook nog de Hoover Dam terug richting Las Vegas (we hebben een hotel bij het vliegveld voor de laatste nacht), een rit van ongeveer 4 uur.