Dag 8+9: Curacao-Amsterdam

Toen we vanmorgen wakker werden was het erg grijs buiten en tijdens het ontbijt begon het behoorlijk te stormen:

Dan is het ineens niet zo heel erg als je vandaag naar huis moet ;). Maar aangezien we nog wat tijd hadden wilden we nog even een kijkje gaan nemen bij Sambil (dat zou een overdekt winkelcentrum moeten zijn). Onderweg bleef het echter best hard regenen en ondanks dat ze dat hier wel gewend zouden moeten zijn, zijn de wegen daar niet op berekend, het water kon niet snel genoeg van de weg afgevoerd worden en al snel stonden de auto’s tot aan de onderkant  in het water:

Dat vonden we toch maar niks dus zijn we omgedraaid. Toen we richting vliegveld moesten gaan regende het inmiddels wat minder hard dus we zijn heelhuids op het vliegveld aangekomen! De rest van de terugreis verliep zonder problemen (op het krijsende kindje na dan) en we waren om half elf al thuis met de trein.

Eenmaal thuis zijn we Gorgy gaan ophalen bij Sjef & Marlie (ook zij heeft het weer super naar haar zin gehad, bedankt weer voor de goede zorgen) en nu zijn we wel een beetje moe….!

Het was weer een geslaagde reis! Leuk dat jullie weer hebben meegelezen en tot de volgende reis!

Dag 7: SUP’en in Spanish Waters & TUG boat snorkeling

Vanmorgen konden we rustig aan doen want het SUP’en (Stand Up Paddling) begon pas om half elf bij het Santa Barbera Resort (hier maar een klein kwartiertje vandaan). Daar aangekomen bleken we een privé toer te krijgen, we waren nl. alleen met gids Laura (waar ik nog tegen gevoetbald blijk te hebben, kleine wereld!). We begonnen met een stuk SUP’en richting het Quarantaine huis (hier waren we eerder ook al met de auto geweest). Hier gaan we op het eerste stuk:

En een foto bij het Quarantaine huis:

Wat we vooraf niet wisten was dat we hier ook even een half uurtje gingen snorkelen bij de TUG boat die daar onderwater ligt. Dat was natuurlijk een leuke verrassing. Dus op naar de TUG boat! Daar is nog best veel koraal aanwezig en dus ook heel veel vissen, je zwemt er gewoon tussendoor, zie onderstaande filmpjes:

In action:

Het tweede deel van de SUP toer was best zwaar, er was namelijk redelijk wat tegenwind. Op sommige stukken kwamen we maar nauwelijks vooruit en ook al was je moe, je moest doorpeddelen want anders dreef je weer terug! Maar we hebben het gered tot de overkant van Spanish Waters waar we moe maar voldaan bij Pirates Nest gingen lunchen. Vanaf hier werden we met een bootje terug gebracht naar de begin locatie:

Daarna hebben we nog even bij/in het zwembad gelegen bij ons B&B en daar kregen we van gastheer Jack een lekker ijsje gebracht :).

We hebben het weer erg naar onze zin gehad vandaag en gaan ons opmaken voor de terugreis morgen. We vertrekken pas om 17u (22u in NL), dus we gaan nog even kijken wat we de rest van de dag nog kunnen gaan doen. De volgende en laatste blogpost van deze vakantie zal dus vanuit thuis komen!

Dag 6: Shete Boka & Playa Porto Marie

Vanmorgen nog steeds geen stroom maar dat zou in de loop van de dag weer goed komen beloofde Jack ons. Als compensatie werden we door zijn dochter uitgenodigd om vanavond aan te schuiven voor een rijsttafel, erg aardig natuurlijk! Na het ontbijt vertrokken we richting Shete Boka National Park, je kunt hier langs een aantal uitmondingen van de zee (met de auto of te voet, wij gingen te voet). Aan deze kant van Curacao is de zee heel wild, wat een natuurgeweld, schitterend om te bekijken! En aangezien foto’s meer zeggen dan woorden:

Zie ook dit filmpje:

Daarna zijn we naar Playa Porto Marie gegaan, een strand waar je voor de entree en de ligstoel moet betalen maar waar het wel schoon is en er een toilet en strandtent aanwezig is. Een mooi strandje:

En we hebben weer heel veel vissen gezien met snorkelen:

Vandaag we voor de eerste keer een paar korte regenbuien gehad overigens, maar de zon kwam iedere keer weer snel te voorschijn. Om half vijf gingen we terug naar onze B&B, waar inmiddels weer stroom was. Lekker weer warm douchen dus vandaag en aanschuiven voor de rijsttafel. Het was goed verzorgd en we hebben dan ook heerlijk gegeten!

Morgen is helaas alweer onze laatste volledige dag op Curaçao en op het programma staat SUP’en (Stand Up Paddling) in “Spanish Waters”!