Dag 21+22: Calgary-Amsterdam

Een beetje een dubbel gevoel hadden we “vanmorgen” (zaterdagmorgen in Canada dus, maar omdat we nog niet geslapen hebben voelt dat toch nog als vanmorgen), balen dat de vakantie erop zit maar toch ook heel fijn om weer naar huis te gaan, We hoefden pas om 11u uit te checken en die tijd hebben we dan ook genomen, lekker rustig aan gedaan. Het was maar een kwartiertje rijden naar het vliegveld waar we de auto in hebben geleverd en naar de vertrekhal zijn gelopen. We waren dus ruim op tijd. Eerst even een Chai Tea Latte en een Vanilla Latte gehaald bij de Starbucks:
20141004_192119846_iOS
Vreemd en jammer dat ze in Canada (en Amerika) op bijna elke hoek van de straat liggen en hier maar in een paar grote steden. We hebben er in Canada in ieder geval weer volop van genoten!

Bij de douane en de security check ging het ook weer soepel en het boarden begon ook op de geplande tijd. Sterker nog, onze vlucht vertrok precies op het geplande tijdstip, waar we nog een laatste keer naar de skyline van Calgary konden kijken:
20141004_211947886_iOS
En we kwamen, nadat we de zonsopgang tegemoet waren gevlogen (blijft een mooie view), ruim 40 minuten eerder aan:
20141005_050959836_iOS
De koffers kwamen al redelijk snel, de bus naar P3 stond al klaar en de autorit naar huis verliep ook voorspoedig. Daar mochten we dus zeker niet over klagen!

Vanmiddag onze lieve Gorgy opgehaald bij Opa & Oma, die weer goed voor haar gezorgd hebben de afgelopen drie weken, bedankt!
DSCN3740
Heerlijk om haar weer te kunnen knuffelen, we hadden haar wel erg gemist!

Het was echt een geweldige vakantie, het gedeelte van Canada waar we geweest zijn is heeeeel erg mooi en we hebben een top tijd gehad! Familie en vrienden die ons gevolgd hebben: leuk dat jullie meegelezen hebben en bedankt voor de leuke reacties, we vonden ze erg leuk om te lezen :). Als laatste nog een bedankje voor Jeff & Ralph die ons goed geholpen hebben met de informatie waarop we een groot gedeelte van de planning hebben gebaseerd!

Vandaag gereden: 17km
Totaal gereden: 3339km
Vandaag gewandelde trails: 0km
Totaal gewandelde trails: 169,8km

We hebben nog geen idee waar we volgend jaar met de zomervakantie heen willen gaan, daar moeten we ons nog in gaan verdiepen. Als het weer een rondreis wordt zullen we zeker weer een blog gaan bijhouden, dus: “stay tuned”!

Dag 20: Banff-Calgary

Vanmorgen nog even genoten van ons uitzicht vanuit de hotelkamer voordat we de Rocky Mountains gingen verlaten:
DSCN3691

En op naar Calgary. Om niet door het drukke centrum te hoeven rijden parkeren we op een P+R parkeerplaats en pakken we de metro naar het centrum. We hadden vanmorgen even gekeken wat we in Calgary konden doen en besloten dat we in de Calgary Tower zouden gaan (190m hoog) en ik wilde graag naar het Olympic Plaza (waar de medaillewinnaars van Calgary 1988 gehuldigd werden). Boven in de Calgary Tower kun je rond lopen en heel Calgary overzien, de wolkenkrabbers:
DSCN3700
En een ander gedeelte met de Rockies op de achtergrond:
DSCN3709
DSCN3710
Er was ook een stuk met een glazen vloer, ik vond het toch maar akelig zo hoog, volgens Judith liep ik ook voorzichtig op het glas, haha:
DSCN3704
Aan de andere kant zagen we de Olympic Plaza al liggen:
DSCN3725
Dus we wisten welke kant we op moesten lopen en waren er redelijk snel:
DSCN3729
Van hieruit ook een mooi zicht op de Calgary Tower waar we dus net nog rond liepen:
DSCN3730
Bij de Olympic Plaza hangen ook alle medaillewinnaars. Van Calgary 1988 herinner ik me vooral de 3 gouden medailles van Yvonne van Gennip, dat moest dus ook even op de foto:
DSCN3733
DSCN3734
Top!

Daarna hadden we het eigenlijk wel gezien, we missen de natuur en de bergen nu al ;).
We zijn dus lekker op tijd ingecheckt in ons hotel en hebben vanavond nog een laatste keer bij Earls gegeten, is toch wel onze favoriete restaurantketen geworden hier in Canada!

Morgen nog een stukje rijden naar het vliegveld, de auto inleveren en dan vertrekken we om 15:20u (23:20u in NL) naar Amsterdam, waar we zondagmorgen om 8:15u aankomen. De laatste blogpost van deze vakantie zal dan zondag vanuit thuis volgen!

Vandaag gereden: 120km
Totaal gereden: 3322km
Vandaag gewandelde trails: 0km
Totaal gewandelde trails: 169,8km

Dag 19: Banff National Park (Johnston Canyon & Minnewanka Lake)

Toen we vanmorgen uit het raam keken zagen we dat het gesneeuwd had, ook de auto was voorzien van een laagje sneeuw:
DSCN3592
Zomervakantie in Canada in oktober, je kan het verwachten natuurlijk ;). Dit zorgde wel voor mooie plaatjes onderweg naar Johnston Canyon:
DSCN3601

Onderweg komen we ook langs een stuk bos waar in 1993 brand is geweest, zo zie je hoe lang het duurt voordat er weer begroeiing is:
DSCN3610

Aangekomen bij Johnston Canyon begonnen we aan de trail, we gingen via Johnston Canyon Lower & Upper Falls naar de Ink Pots. Het eerste gedeelte van de trail gaat door een Canyon waar ze een hele lange loopbrug in hebben aangelegd:
foto5
Onderweg komen we een heleboel watervallen tegen, groot en klein:
DSCN3632
Daarna loopt de trail verder door het (besneeuwde) bos:
IMG_1265
foto 1Naar de Ink Pots:
IMG_1306De Ink Pots zelf zijn lang niet zo mooi als de omgeving:
DSCN3646

Het begint langzaam wat warmer te worden en de sneeuw begint te smelten, als we terug bij de auto zijn is het ook al 14u geweest. We besluiten dan ook geen trail meer te gaan doen, maar alleen met de auto nog even langs wat viewpoints te rijden. Eerst gaan we naar Minnewanka Lake, ook een mooi meer in een mooie omgeving:
foto 2
Daarna door naar Two Jack Lake:
DSCN3677

We gaan in een dorpje verder bij een Indiaas restaurant eten, ook dit weer via Tripadvisor gevonden. En vandaag wel een keer een toetje:
foto4
Lekker gegeten!

Morgen onze laatste hele dag in Canada, we verlaten Banff NP (Canmore) en gaan naar Calgary. We gaan uiteraard even naar Downtown Calgary en nog wat shoppen.

Vandaag gereden: 145km
Totaal gereden: 3202km
Vandaag gewandelde trails: 12,9km
Totaal gewandelde trails: 169,8km