Dag 19&20: Terugreis

We hadden alles al zover ingepakt dus even ontbeten en rond half zeven zaten we in de auto richting vliegveld. Het was wel druk onderweg maar we waren toch al tegen 7 uur bij de Car Rental Return. Het inleveren van de auto bij Alamo ging weer heel soepel. Daarna met de bus naar de terminal en de koffers afgegeven. We hoefden ze deze reis niet op te halen en opnieuw in te checken bij de tussenstop in Houston. Het vliegtuig waarmee we naar Houston vlogen (Boeing 737-900):
DSCN1317

We waren iets later vertrokken maar na een vlucht (met veel turbulentie) van 2u16 waren we in Houston en hadden dus genoeg tijd om over te stappen. De vlucht van Houston naar Amsterdam hadden we een groter vliegtuig (Boeing 777-200), deze stond aan de andere kant van de gate dus hebben we er geen foto van kunnen maken. Deze vlucht was 8 minuten later vertrokken maar toch 22 minuten eerder geland (precies 9u gevlogen). Onderweg vlogen we de zonsopgang tegemoet:
WP_000967
De terugreis was dus heel wat beter verlopen dan de heenreis!

Slapen lukt ons eigenlijk nooit in een vliegtuig en deze keer dus ook niet. We waren dan ook best wel moe maar wilden graag meteen het Nederlandse ritme oppakken. Dus gingen we o.a. boodschappen doen en de honden halen (die weer goed verzorgd waren door mijn ouders). Ze waren wel erg moe:
DSCN1322
Opa & oma: bedankt voor de goede zorgen!

Judith heeft het nog tot 18u volgehouden en ik tot 19:30u, toen ging echt het licht uit. We hebben dan ook de klok rond geslapen! Hopelijk helpt dit een beetje tegen de jetlag, maar dat moeten we afwachten.

We weten nog niet wat we volgend jaar gaan doen, weer Amerika, Amerika-Canada of Europa? De tijd zal het leren……

Dag 18: Denver

Vandaag was de laatste dag van deze vakantie, morgenvroeg vertrekken we naar huis. Op de planning stond Denver centrum. Vanmorgen rustig aan gedaan want we konden om 10 uur online inchecken bij United Airlines en dat wilden we eerst doen voordat we vertrokken naar Denver centrum. Inchecken verliep heel soepel en het is zelfs gelukt om de plaatsen te wijzigen zodat we op beide vluchten naast elkaar zitten. Ook de boarding passes zijn al uitgeprint! Daarna gingen we richting Denver centrum. Onderweg kwamen we langs het stadion van de Bronco’s:
DSCN1276
De Bronco’s spelen American Football en zijn erg populair hier in Denver. Iedereen had het over “the game” en dat ze gewonnen hadden. Ook zijn er heel veel fanshops en zijn de tenues zelfs in de supermarkten en tankstations te koop. Toen we steeds verder richting het centrum reden werd het ook steeds drukker:
DSCN1280
Het weer is hier ook minder nu, bewolkt en rond de 20 graden, kunnen we alvast wennen aangezien de voorspellingen in NL ook niet zo best zijn de komende week.
Maar we hadden een parkeerplaats gevonden in de buurt van de 16th Street, dit is de lange winkelstraat van Denver. Het parkeren kostte $9 voor de hele dag. Daarna op naar het Hard Rock Cafe. Judith is weer geslaagd voor haar  Tshirt (is traditie onderhand). Daarna natuurlijk even pauze bij de Starbucks:
DSCN1288

Een paar straten verder lag het Coors stadion, van The Rockies (honkbal), daar zijn we natuurlijk ook even heen gelopen:
DSCN1292

Werkoverleg:
DSCN1295

De Nationale Parken maken toch veel meer indruk op ons dan de steden in Amerika. Ook hier weer veel zwervers (al vallen ze je niet lastig) en veel drukte. Judith nog even op de foto:
DSCN1300

Daarna hadden we het wel gezien en zijn we een Walmart gaan opzoeken zodat we nog wat Chai Tea Latte en French Vanilla Cappuccino konden inslaan. Daarna zijn we lekker gaan eten bij Olive Garden, weer de heerlijke salade met de lekkere broodjes gehad:
DSCN1306
En omdat het de laatste avond was een echt Amerikaans toetje gehad, Cheesecake:
DSCN1308

Toen we bij Olive Garden zaten te eten was er net als gisteravond een wolkbreuk, geen onweer en hagel maar het regende wel heel hard. We konden de auto niet bereiken zonder natte voeten te krijgen, deze stond nl. in een grote plas water. Onderweg bleek dat sommige auto’s het nog erger hadden getroffen, deze stonden half onder water en moesten eruit geduwd worden:
DSCN1311

Maar we zijn weer veilig bij het hotel aangekomen, sokken en schoenen zijn al droog geföhnd. Morgenvroeg moeten we nog 25 miles naar het vliegveld rijden waar we de auto gaan inleveren.

En als laatste foto van vandaag, de toevoeging aan onze verzameling plattegronden en pennen (waar Judith een sport van maakt om er uit elk hotel eentje mee te nemen, indien aanwezig :)):
DSCN1314

Zo, nu gaan we de koffers inpakken zodat we morgen meteen na het ontbijt van 6u kunnen vertrekken. De laatste post van deze reis zal dan donderdag vanuit thuis worden geplaatst. Bedankt voor het meelezen en de leuke reacties, we hebben weer een geweldige vakantie gehad in de USA!

Vandaag afgelegd: 33 miles (53 km)
Totaal afgelegd: 3270 miles (5263 km)

Dag 17: van Estes Park via RMNP en Mount Evans naar Denver

Vanmorgen uitgecheckt bij ons hotel in Estes Park:
DSCN1216
Inmiddels aangekomen bij ons laatste hotel (Hampton Inn Denver-Tech) kunnen we wel zeggen dat Hotel Estes in Estes Park het minste hotel was van deze reis. Het was wel schoon, maar erg verouderd en meer een motel dan een hotel. Het ontbijt bestond uit voorverpakte muffins en dergelijke, dus bepaald geen hoogvlieger. Maar na het uitchecken gingen we de laatste keer door Estes Park naar Rocky Mountain National Park:
DSCN1218
Even gestopt bij de Starbucks voor een Chai Tea en een Vanilla Latte:
DSCN1219

In Rocky Mountain NP kwamen we weer langs een kudde Elks, deze keer waren ze aan het vechten:
DSCN1223
Blijft toch apart dat je zo dichtbij kan komen!

De weg door RMNP stijgt tot een hoogte van 3713m en onderweg rij je dus soms boven de wolken:
DSCN1230 IMG_0277

Nadat we RMNP uit waren gereden gingen we richting Mount Evans, de hoogste geasfalteerde weg van Noord Amerika:
DSCN1273
De laatste 5 miles van deze weg waren afgesloten, we konden maar tot aan Summit Lake doorrijden. Helaas hingen er donkere wolken rond Mount Evans:
DSCN1247
Dat belemmerde wel het maken van foto’s helaas. Na 9 miles bergop rijden kwamen we bij Summit Lake:
IMG_0290
Toch op een hoogte van 12.830 feet (3910m), hoogste punt waar we geweest zijn deze vakantie! Summit Lake:IMG_0291
En een stukje verder heb je uitzicht op Chicago Lake Basin:
IMG_0294

Het was al koud hier, maar toen de mist kwam waren we blij dat we in de auto konden stappen, brrrrr, het was nog maar 5 graden:
DSCN1264

Daarna Mount Evans weer naar beneden gereden en op naar Colorado Mills in Lakewood (bij Denver). Nog even geshopt en toen was het alweer 15u. Toen we richting auto liepen begon het heel erg te onweren en nadat we waren weggereden van de parkeerplaats zagen we ineens geen hand meer voor ogen, zo grijs was het en zo hard regende het. Snel weer de parkeerplaats opgereden en de auto neergezet. Het ging even behoorlijk te keer, onweer, regen en hagel:
WP_000962
We hebben zeker een kwartier in de auto gewacht voordat het ons veilig leek om verder te rijden! Uiteindelijk wel veilig bij ons hotel aangekomen ;).

‘s Avonds zijn we voor de laatste keer deze vakantie bij The Outback gaan eten.

Morgen is alweer de laatste dag van deze vakantie en hebben we een dag Denver op het programma staan.

Vandaag afgelegd: 213 miles (343 km)
Totaal afgelegd: 3237 miles (5209 km)