Dag 17/18: Seattle-Amsterdam

De vakantie zat er alweer op en de reis terug naar huis begon dinsdagmorgen met een ontbijt in het hotel. Daarna zijn we rustig aan naar het vliegveld gereden, waar we de huurauto hebben ingeleverd.

Vandaag afgelegde miles: 13 (21km)
Totaal afgelegde miles: 2414 (3885km)

We waren ruim op tijd en zagen dat we met Delta Airlines terugvlogen (partner van KLM):

We zaten ruim op tijd in het vliegtuig maar het groene licht om te mogen opstijgen liet even op zich wachten. Het was daarna een rustige vlucht en we waren woensdagmorgen ruim op tijd in Amsterdam (8:30u verwacht en om 8:10u al geland).

De woensdag was wel een lange dag, we hebben geprobeerd meteen het ritme van hier weer op te pakken, dat viel niet mee. Thuis meteen de koffers maar gaan uitpakken, de was uitzoeken en een begin mee maken. Daarna zijn we Joey en Kaiya gaan ophalen in Brunssum (opa & oma bedankt voor het oppassen!) en boodschappen gaan doen. ‘s Avonds nog even tv gekeken, om half acht ging bij Judith het licht uit en bij mij om negen uur.

Het was een super vakantie, we hebben weer genoten. Ook de ouders van Judith vonden het geweldig om mee te maken, de mooie, uitgestrekte natuur, het landschap, het heerlijke eten en de vriendelijke mensen.

Vandaag zijn Wendy, TImo en Milou op bezoek geweest. We hadden een leuk cadeautje voor de kids meegenomen, ze waren er erg blij mee:


Echte Converse All Stars shoes!

Iedereen bedankt voor het volgen en de leuke reacties :)!

Dat was de blog voor dit jaar, de plannen voor volgend jaar zullen jullie hier weer snel lezen denk ik ;)!

Dag 16: Downtown Seattle

Vandaag de laatste dag van onze vakantie, maar de eerste dag dat we niet met de auto zijn weggeweest ;). Gisteren hadden we onderweg al gezien hoe druk het rondom het centrum was dus besloten we met de bus te gaan. We waren al tegen 10u in het centrum en zijn als eerste naar de Space Needle gegaan:

Wat een mooi uitzicht heb je daarboven, je kunt helemaal rondlopen en uitkijken over de hele stad:


De kant van de skyline van Seattle was helaas niet helemaal helder:

maar toch mooi!

Natuurlijk nog even saampjes op de foto:

Afgelopen zaterdag hadden we in Mount Rainier met een koppel uit Seattle gesproken, wat we volgens hun absoluut moesten zien was uiteraard de Space Needle maar ook de “Market where they throw the salmon”. Dat klonk ons wel spectaculair in de oren dus dat was onze volgende stop. We moesten even zoeken, maar toen we veel publiek zagen bij de marktkraam met dit bord

wisten we dat we goed zaten. En spectaculair was het! Die mannen maken er echt een show van. Ze hebben de zalm in een schap aan de zijkant liggen en als er weer een gefileerd moet worden, wordt deze vanaf het schap naar de kraam gegooid. Dat ziet er als volgt uit, gooien:

en vangen:

Het kostte even een paar sessies om het goed op de foto te krijgen, maar het was leuk om er even te blijven staan, echt entertainment!

We hebben daarna op de markt geluncht en zijn nog wat gaan rondwandelen in het centrum. Toen de bus weer gepakt naar het hotel en ‘s avonds gaan eten bij de Outback, daar waren we ook de 1e avond gaan eten dus de cirkel is rond ;).

Morgen gaat onze terugreis beginnen, om 13:40u (US tijd, 22:40u NL tijd) vertrekt ons vliegtuig vanaf Seattle richting Amsterdam, waar we woensdag rond 8:30u (NL tijd) aankomen. De volgende en laatste post over deze reis zal dus vanuit thuis komen!

Dag 15: Van Ashford naar Seattle

Vandaag was een reis-, shop- en relaxdag. We zijn vanmorgen vertrokken uit Ashford en reden om Seattle heen:

naar de grote Premium Outlets ten noorden van Seattle (Tulalip). We zijn goed geslaagd, het past gelukkig wel nog allemaal in onze koffers! Natuurlijk ook even een pauze ingelast aangezien er ook een Starbucks was:

Daarna op naar ons laatste hotel in de USA, Hampton Inn in Seattle/Federal Way, “save the best for last”!

‘s Avonds gaan eten bij een van onze favoriete ketens:

Het had weer uitstekend gesmaakt, als toetje de “Warm Apple Crustata” gedeeld:

Daarna nog even genoten van het zwembad en de jacuzzi in het hotel:

En van het uitzicht vanuit onze hotelkamer, de zonsondergang met de “stars en stripes” ervoor:

Morgen gaan we naar Downtown Seattle!

Vandaag afgelegde miles: 188 (303km)
Totaal afgelegde miles: 2401 (3864km)