Dag 21(&22): Los Angeles-Düsseldorf

Vanmorgen uitgecheckt uit het Best Western Sunset Plaza:Erg gehorig hotel aan de drukke Sunset Boulevard, wij komen hier in ieder geval niet meer terug!

We zijn eerst nog naar een Wal Mart gegaan, Judith vond de French Vanilla Cappuccino zo lekker dat ze 2 blikken ervan mee naar huis wilde nemen :):

Daarna zijn we naar de Citadel Outlets gereden, lekker rustig aan gedaan, ijsje (frozen yoghurt) gegeten en allebei nog geslaagd voor een paar schoenen :)! Om 13u maar langzaam richting vliegveld gegaan om onze huurauto in te leveren bij Alamo. Dit ging weer erg soepel, auto wordt gescand, je krijgt een inleverbewijs en de shuttlebus om je naar het vliegveld te brengen staat klaar. We hebben ook mindere berichten gelezen over Alamo maar wij zijn ook dit jaar, net zoals vorig jaar, weer erg tevreden.

Afgelegd vandaag: 39 miles / 63 km
Totaal afgelegd deze vakantie: 3092 miles / 4976 km

Tegen 14u stonden we dus al in de rij om in te checken bij Air Berlin. Dus toen was het wachten tot we konden boarden. We vertrokken met een beetje vertraging om 18:35u. De vlucht zou 10 uur en 6 minuten duren en dat was ook ongeveer zo, om 13:45u NL tijd kwamen we aan in Düsseldorf. Slapen tijdens zo’n vlucht is voor ons allebei lastig, Judith heeft misschien een uurtje geslapen en mij is het helemaal niet gelukt. De koffers lieten wel even op zich wachten, bleek dat het koffer van Judith in Los Angeles  was geïnspecteerd maar gelukkig zat alles (dus ook de cappuccino :)) er nog in! De vader van Judith stond op ons te wachten om ons naar huis te brengen en om 16u waren we thuis.

We zijn nog even boodschappen gaan doen & de hondjes (moe maar voldaan, haha) gaan ophalen:

We hebben het nog tot 22u kunnen rekken voordat we bijna letterlijk omvielen.

Terugkijkend was het echt een geweldige vakantie met veel indrukken! We hebben de nodige kilometers gemaakt maar dat niet als vervelend ervaren, de wisselende en mooie uitzichten maakten elke rit de moeite waard, net zoals het relaxte rijden in the States. Wat ook weer opviel, was de behulpzaamheid van de gemiddelde Amerikaan, de 1e dag al werd ons gevraagd of ze ons ergens mee konden helpen toen we de straatnaamborden aan het zoeken waren en de keren dat daarna tijdens deze vakantie hulp werd aangeboden hebben we niet kunnen tellen! Daarnaast viel in de steden het contrast tussen druk en rustig en arm en rijk heel erg op, de zijstraten van de zeer drukke Sunset Boulevard waren bijvoorbeeld een oase van rust en de limousines rijden af en aan langs de zwervers die, voornamelijk in de steden, op elke hoek zitten of liggen (met Broke & Hungry op een kartonnen bord geschreven voor zich).

We zijn ondertussen een beetje Amerika verslaafd dus waarschijnlijk gaat onze reis volgend jaar weer die kant op…….

Rest ons nog om wat mensen te bedanken:
– alle volgers: bedankt voor het volgen en het plaatsen van de reacties, wij vonden dit erg leuk om te lezen!
– Pap & Mam: bedankt voor het oppassen op Joey en Kaiya!
– Jet & Astrid: bedankt voor het verzorgen van de post & de planten!
– Pap: bedankt voor het brengen & ophalen, het witten van de garage en het verzorgen van het gras!

Dag 20: Los Angeles

Na een zeer korte nacht in dit zeer gehorige hotel (dunne muren en houten vloeren :(, we sliepen pas na 2u) zijn we vanmorgen eerst naar Mulholland Drive gereden, daar hadden we een mooi uitzicht op het Hollywood Sign:


Daarnaast hadden we ook een mooi uitzicht over de (in smog gehulde) stad:


Toen naar de hoek van Beachwood Drive en Glen Holly, daar ook weer uitzicht op het Hollywood sign, alleen vanuit een andere hoek en wat dichterbij:

Op naar Beverly Hills, vreemd hoe je ineens vanuit de drukte in de rust terecht komt, prachtige wijk met mooie villa’s:Daarna zijn we naar Venice Beach gereden, maar daar kwamen we de auto niet kwijt en om nou 9 dollar te gaan betalen om een fotootje te maken ging ons wat ver. Bij de Venice Canals kon ik wel even uitstappen:

De drukte op de wegen rondom Los Angeles is gigantisch, zelfs op een zondag. We zijn blij dat we TomTom bij ons hadden anders waren we waarschijnlijk nergens gekomen. Maar na Venice Beach hadden we genoeg van de drukte en zijn we terug naar het hotel gereden (dat op Sunset Boulevard ligt, ook middenin de drukte, niet zo’n hele slimme keuze achteraf). Vanuit het hotel was het 3,5km lopen naar Hollywood Boulevard, dus zijn we aan de wandel gegaan want we wilden natuurlijk de Walk of Fame nog zien. Erg druk, die Hollywood Boulevard, maar wel leuk om er geweest te zijn:

In het Kodak Theatre:

En natuurlijk hebben we de Star van onze favoriete artiesten opgezocht, Judith bij die van Celine:

Ik bij die van Melissa, die ze vorige week pas gekregen heeft voor de deur van het Hard Rock Cafe, dus vers van de pers ;):

Afgelegd vandaag: 55 miles / 88 km
Totaal afgelegd t/m vandaag: 3053 miles / 4913 km

Morgen moeten we voor 11u uitchecken uit het hotel (na hopelijk een betere nacht) en onze vlucht terug vertrekt pas om 18:10u. We gaan dus waarschijnlijk nog even bij een Outlet langs om de tijd om te krijgen ;), we hebben nog een klein beetje plaats in onze koffers!

Het volgende & laatste bericht over deze vakantie zal dus vanuit thuis komen!

Day 19: Van San Diego via Joshua Tree NP en Palm Springs naar Los Angeles

Gisteravond hadden we besloten dat we toch nog naar Joshua Tree National Park zouden gaan, ook al lag dit niet helemaal op de weg naar Los Angeles. De parken waren tot nu toe allemaal anders (en heel mooi) en we waren toch ook benieuwd naar Joshua Tree NP. Daarna zouden we op de weg van Joshua Tree NP naar Los Angeles ook nog even door Palm Springs rijden, daar zouden we dan toch bijna langs komen. Dus wekker gezet om 6u, ontbeten, uitgecheckt uit het Hampton Inn San Diego Airport/Seaworld (beste hotel deze vakantie):en vroeg vertrokken, California blijft echt mooi om doorheen te rijden:

Rond 10:15u kwamen we aan in Joshua Tree NP:

We hebben er geen spijt van dat we deze omweg gemaakt hebben, geniet met ons mee:

De Joshua Tree, waar het park naar vernoemd is en in veelvoud door het hele park staat:


Ook hier weer schitterende uitzichten:


Er stonden ook nog cactussen:

Daarna door naar Palm Springs, leuk, die palmbomen langs de straten, geeft een mooi beeld:


Daarna door naar Los Angeles! Door deze “omweg”‘ hebben we vandaag wel veel kilometers gemaakt, maar Joshua Tree NP was het absoluut waard!

Afgelegd vandaag:403 miles / 649 km
Totaal afgelegd t/m vandaag: 2998 miles / 4825 km

Morgen de laatste hele dag van onze vakantie, hier in Los Angeles, we gaan in ieder geval het Hollywood sign in de bergen fotograferen en naar de Walk of Fame!