Route Alaska 2018!

Alaska dus dit jaar, dat beloofd weer een geweldige vakantie te worden! Wel anders dan onze eerdere Amerika vakanties, Alaska is nog veel uitgestrekter. We gaan dan ook maar een “stukje” van deze ontzettend grote staat doen. Alaska is net zo groot als Frankrijk, Spanje, Duitsland en Benelux samen (bron: Wikipedia). Onderstaand onze route ten opzichte van Alaska en Canada:

Ook zijn er niet overal wegen naartoe, of in ieder geval geen wegen waar we met onze huurauto mogen rijden. Dus we hebben twee stukken die we per vliegtuigje gaan bezoeken en er staan een aantal cruises op het programma. We starten onze rondreis in Anchorage (we vliegen met Iceland Air vanuit Brussel, via Reykjavik, naar Anchorage) en gaan in dik drie weken vier nationale parken bezoeken en nog heel veel meer natuurschoon bewonderen. Zo ziet onze route er in detail uit:

1756 miles zonder de dagelijkse trips. De (10 verschillende) B&B’s / hotels zijn allemaal al gereserveerd, net zoals de huurauto. Wel moeten we nog wat dagelijkse excursies reserveren, dat zijn we nog aan het uitzoeken. We verheugen ons ontzettend op deze reis maar moeten nog een paar maanden geduld hebben!

We hebben ook onze najaarsvakantie al geboekt, we gaan EINDELIJK een weekje naar New York in november :)!

Dag 8+9: New Smyrna Beach -> Orlando -> New York -> Brussel

Gistermorgen konden we rustig aan doen, onze 1e vlucht vertrok pas om 15u plaatselijke tijd van Orlando naar New York. Dus we zijn eerst even een uurtje gaan sporten in de fitness ruimte van ons Hampton Inn hotel, we konden tenslotte nog lang genoeg zitten vandaag. Daarna lekker relaxt gaan ontbijten en toen zijn we richting Orlando gereden, we wilden nog even naar een souvenir winkel om wat nummerplaten te scoren. We zijn bezig met het maken van een aantal “vakantie” wandborden met namen of nummerplaten van landen/staten waar we geweest zijn. We hebben er in de souvenir shop in Orlando een aantal gevonden :):

Vervolgens dachten we ruim op tijd naar het vliegveld te rijden, bleek er geen tankstation te zijn in de buurt van de Car Rental Return te zijn (en we moesten de huurauto afgetankt inleveren). Toen waren we ineens niet meer zo op tijd omdat we op zoek moesten naar een tankstation en ook nog eens eerst bij een tankstation uit kwamen waar alleen gas getankt kon worden. Gelukkig ging daarna alles redelijk snel en waren we een uur voordat de vlucht vertrok bij de gate, zelfs nog tijd om even een kleine lunch te nuttigen. De vlucht vertrok iets later maar was op tijd in New York zodat we ook hier ruim te tijd hadden. De vlucht naar Brussel vertrok op tijd en was korter dan vooraf aangegeven waardoor we al om 8:10u in Brussel zijn geland.

Het was een korte vakantie maar we hebben het prima naar onze zin gehad, en het doel van de reis, nog even een weekje naar de zon, is zonder meer geslaagd! Daarbij hebben we meteen weer wat stukken van Florida gezien waar we nog niet geweest waren. We loved it!

Sjef & Marlie weer bedankt voor het oppassen op onze Gorgy, het is heel fijn om te weten dat ons mupke goed wordt verzorgd!

Vandaag gereden: 116 miles (187km)
Totaal gereden deze vakantie: 957 miles (1540km)

Dag 7: Shopping & Lights

Vandaag was dus inderdaad een bewolkte dag dus vanmorgen zijn we richting The Florida Mall in Orlando gereden. Lekker relaxt shoppen in zo’n groot overdekt winkelcentrum, maar niet echt heel veel gekocht, Judith had alleen een paar schoenen gevonden. We besloten dat we Outlet Shopping toch fijner vinden dus nadat we een koffie & chai tea bij de Starbucks hadden gedronken gingen we dan ook nog maar even naar de Premium Outlets. Hier zijn we inderdaad beter geslaagd (en niet alleen voor ons zelf :)).

Daarna zijn we terug naar de kust gereden, naar de Ponce Inlet Lighthouse, een mooie vuurtoren:

Traditiegetrouw zijn we deze laatste avond bij ons favoriete restaurant gaan eten, The Outback. Aangezien er al genoeg foto’s van eten op de blog van deze reis staan besparen we jullie de foto’s, haha.

Op de weg terug zijn we een aantal keren gestopt om foto’s te maken van mooi versierde en verlichte huizen en straten, we zijn al helemaal in de kerststemming:

Morgen rijden we nog een laatste keer van New Smyrna Beach naar Orlando waar we de auto gaan inleveren en  de terugreis gaat beginnen! Laatste blogpost zal dus vanuit thuis worden geplaatst. Leuk dat jullie weer mee gelezen hebben en leuke reacties hebben geplaatst!

Vandaag gereden: 210 miles (338km)
Totaal gereden: 841 miles (1353km)